Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την αναγνωρίζετε;

Την αναγνωρίζετε;

Η πρώτη επαγγελματική φωτογράφηση της Kate Moss εκτίθεται για πρώτη φορά μετά από εικοσιπέντε χρόνια.

Λουκία Λυκίδη

Είναι η στιγμή που το διάσημο μοντέλο στάθηκε μπροστά από επαγγελματικό φακό για πρώτη φορά. Η πρώτη φωτογράφηση της Kate Moss, που το κοινό δεν έχει δει ποτέ -ο φωτογράφος είχε ξεχάσει τις φωτογραφίες σε ένα συρτάρι- εκτίθενται για πρώτη φορά στην γκαλερί Lawrence Alkin στο Λονδίνο στην έκθεση Kate Moss Roll 1 που εγκαινιάζεται στις 31 Οκτωβρίου.
Η φωτογράφηση έγινε το 1988, όταν η Kate Moss ήταν 14 ετών. Λίγες εβδομάδες πριν, η ιδρύτρια του νεοσυσταθέντος τότε πρακτορείου Storm, Sarah Dukas, την είχε ανακαλύψει σε ένα αεροδρόμιο και είχε ζητήσει στον φίλο της φωτογράφο David Ross να την φωτογραφήσει μαζί με κάποιες άλλες ανακαλύψεις της. Η φωτογράφηση έγινε και ο φωτογράφος μην μπορώντας να προβλέψει την σημασία και την αξία των συγκεκριμένων λήψεων ξέχασε τις φωτογραφίες μέσα σε ένα συρτάρι. Της ανακάλυψε λίγα χρόνια πριν.
«Αυτή η πρώτη φωτογράφηση της Kate είναι ένα εξαιρετικό κομμάτι ιστορίας που καταγράφει την φρεσκάδα αλλά και την αθωότητα της στην πρώτη εμπειρία της στο μόντελινγκ. Είναι ενδιαφέρον να σκεφτεί κανείς πως ήταν τότε. Ότι ξεκίνησε από το σπίτι της στο Croydon στο Νότιο Λονδίνο μόνη της μέσα στο τρένο. Την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε μάλιστα την έδιωξα γιατί είχε έρθει χωρίς καπέλο» θυμάται ο David Ross ο οποίος παραδέχεται πως αν και δεν μπορούσε να προβλέψει πόσο μεγάλο όνομα θα γινόταν στο modeling, από τότε υπήρχε κάτι ιδιαίτερο σε εκείνη.
«Αυτές οι φωτογραφίες είναι απόδειξη πως η Kate Moss έχει το ίδιο μυστήριο με την Marilyn Monroe που στα Fifties είχε τα ίδια στοιχεία. Η Κate διαθέτει το ταλέντο να ξέρει τί μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους που την κοιτούν μέσα από τον φακό ή έξω από αυτόν» δηλώνει ο Ross. Από την δεύτερη συνάντηση της Kate και του Ross προέκυψε το υλικό που εκτίθεται στην επικείμενη έκθεση.
Οι φωτογραφίες δείχνουν την νεαρή Kate με άψογο δέρμα, ανέμελα μαλλιά να αντιμετωπίζει με βλέμμα αυτοπεποίθησης τον φακό. H έκθεση συμπίπτει με τα 40α γενέθλια της Kate και οι πολυαναμενόμενες φωτογραφίες εκτίθενται για πρώτη φορά μαζί με δύο χειροποίητα contact και το ημερολόγιο του Ross από την ημέρα της φωτογράφησης. Περιορισμένα αντίτυπα των πρώτων φωτογραφιών της Kate θα εκτίθενται στην γκαλερί.

woman.in.gr

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024