Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Βασίλισσα Ελισάβετ τιμάει την Αντζελίνα

Η Βασίλισσα Ελισάβετ τιμάει την Αντζελίνα

για τη συμβολή της στην εξωτερική πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παπαναστασίου Ευφροσύνη

Η Αντζελίνα Τζολί ανακηρύχθηκε Dame από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, σε μια ιδιωτική τελετή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ την περασμένη Παρασκευή, ένας τίτλος αντίστοιχος του Sir, που απονέμεται σε άνδρες.
Η 39χρονη αμερικανίδα ηθοποιός τιμήθηκε από το Βασιλικό παλάτι για την εκστρατείας της υπέρ της καταπολέμησης της σεξουαλικής βίας σε εμπόλεμες περιοχές, καθώς και για τη συμβολή της στην εξωτερική πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο τίτλος που της αποδόθηκε συνιστά την ανώτατη τιμή για τα πρόσωπα που «προσφέρουν εξαιρετική υπηρεσία και φέρουν μία μη στρατιωτική ιδιότητα σε μια ξένη χώρα», αν και δεν επιτρέπεται να προσφωνείται Dame Angelina Jolie, αφού στερείται της Βρετανικής υπηκοότητας. Ωστόσο, το όνομά της θα φέρει στο τέλος τα σχετικά αρχικά, DCMG (Dame Grand Cross of the Most Distinguished Order of St Michael and St George).
Είναι η πρώτη Αμερικανίδα γυναίκα που τιμάται με τέτοια αναγνώριση. Οι μοναδικοί αμερικανοί καλλιτέχνες που έχουν λάβει την ίδια τιμή είναι ο Ντάγκλας Φέρμπανκς, ο Μπομπ Χόουπ, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο Ρόναλντ Ρέιγκαν (με την ιδιότητα του προέδρου των ΗΠΑ).
Η τελετή της απονομής, διεξήχθη κατά τη διάρκεια ακρόασης που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο 1844 του παλατιού, το οποίο ονομάστηκε έτσι από τη χρονολογία κατά την οποία ο Ρώσος αυτοκράτορας Νικόλαος Α΄ επισκέφθηκε επίσημα τη χώρα. Εκεί παρευρέθηκαν και τα έξι παιδιά της. Για την περίσταση, η Ζολί φόρεσε Ralph & Russo κοστούμι, με pumps Salvatore Ferragamo, ενώ η Βασίλισσα φόρεσε τα χαρακτηριστικά παπούτσια Anello & David που φοράει εδώ και 50 χρόνια.
Η Αντζελίνα Τζολί είναι πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Η βασίλισσα Ελισάβετ την τίμησε για την ίδρυση της Πρωτοβουλίας Πρόληψης της Σεξουαλικής Βίας (Preventing Sexual Violence Initiative), μίας οργάνωσης που εγκαινιάστηκε από κοινού με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Αγγλίας Ουίλιαμ Χέιγκ, πριν από δύο χρόνια.

Η βράβευση ανακοινώθηκε τον Ιούνιο, όταν η ηθοποιός προήδρευε μαζί με τον Χέιγκ στη Σύνοδο για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας στους πολέμους.

«Το να τιμώμαι για τη συμβολή μου στην εξωτερική πολιτική μίας χώρας σημαίνει πολλά για μένα, αφού είναι αυτό στο οποίο θέλω να αφιερώσω τη ζωή μου. Το να εργάζομαι με θύματα βιασμού συνιστά τιμή από μόνο του.» δηλώνει η ίδια. «Γνωρίζω ότι το να πετύχουμε τους στόχους μας θα χρειαστεί μια ολόκληρη ζωή, αλλά εγώ θα παραμείνω αφοσιωμένη σε αυτό για το υπόλοιπο της δικής μου ζωής».

woman.in.gr

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024