Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτή είναι η νεότερη δισεκατομμυριούχος του κόσμου

Αυτή είναι η νεότερη δισεκατομμυριούχος του κόσμου

Η Alexandra Andersen στα 19 της χρόνια μπορεί να λέει πως είναι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη.

Κέλλυ Κουναλάκη, φωτό: Instagram

Μια αναβάτρια αλόγων από τη Νορβηγία είναι πλέον η νεότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, αφού κατάφερε να κληρονομήσει 1,2 δις δολάρια από την οικογένεια της. Η Alexandra Andersen σε ηλικία 19 χρόνων είναι επαγγελματίας εκπαιδεύτρια αλόγων (η οποία κατεβαίνει και σε αγώνες) και το Forbes την περιέλαβε στη λίστα του με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου που η περιουσία τους αξίζει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια.
Είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο νεαρό άτομο εμφανίζεται σε αυτή τη λίστα και πιο συγκεκριμένα η ίδια, καθώς και η αδερφή της, βρίσκονται στην 1,475η θέση. Η νεαρή κληρονόμος απέκτησε την περιουσία του πατέρα της Johan F. Andresen, όταν εκείνος αποφάσισε το 2007 να μεταφέρει το μερίδιο του από τη νορβηγική εταιρεία Ferd Holdings στις κόρες του. Η οικογένεια της Andersen δρα για δεκαετίες στον χώρο της καπνοβιομηχανίας, με έναν από τους προγόνους της να είναι ο ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας τσιγάρων στη Νορβηγία. Η οικογενειακή επιχείρηση πωλήθηκε το 2005 έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων και αυτά μετέπειτα επενδύθηκαν σε ακίνητα και αμοιβαία κεφάλαια. Δύο χρόνια μετά ο πατέρας της έδωσε το 80% των κερδών των επενδύσεων του στις κόρες του. Οι αδερφές Andersen μπήκαν φέτος στη λίστα Forbes γιατί πλέον υποχρεούται να δημοσιεύουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Παρά όλ’ αυτά η Alexandra Andersen φέρεται να είναι πολύ προσηλωμένη στην καριέρα της ενώ ζει στη Γερμανία. Η ίδια έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις με το άλογο της Belamour στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.

woman.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024